Bir zaman sonra yazıcılar kağıt almamaya , ya da kağıt sıkıştırmaya başlayabilir. Yazıcı Parçalarının eskimesinden dolayı bu sıkıntıları duyabiliyoruz.
Yazıcılarda kağıt neden sıkışır ,toner kağıt sıkıştırmaya neden olur mu ? Sıkışan kağıt nasıl çıkarılır , kağıt sıkıştı uyarısı nasıl kaldırılır sorularına yanıt arıyoruz.
NOT: Esnaf işi yenileme tonerlerimizle süper avantajlı fiyatlar sunuyoruz. Muadil tonerlerden bile ucuz tam dolu , test edilmiş , garantili yenileme tonerlerimizin fiyatlarını öğrenmek için bizi arayınız.
GİRİŞ :
Sık görülen başlıklarla konuya bakmak ve bildiğimiz şeyleri mırıldanmak istedik ; yazıyı sonuna kadar okuyunuz lütfen.
Aşağıdaki video , bu yazının ana teması olan "parça eskimesi ve revizyonu" hakkında size net bilgi verecektir. Mutlaka vakit ayırıp izleyiniz.
EN SIK KARŞILAŞILAN VE EN BASİT ÇÖZÜLEN YAZICI ARIZASI :
Bilgisayardan çıktı gönderdiğinizde yazıcı hiçbir tepki vermiyorsa , sürücü hatası olabilir ; ya da usb kablo / network / kablosuz bağlantı sorunu olabilir.Kabloyu / bağlantıyı bir kontrol edin lütfen :)
Sürücüyü kaldırıp tekrar yükleyin , ya da usb kabloyu çıkarıp tekrar takın.Yedek bir kablo varsa onunla da deneyebilirsiniz. Bazen yazıcının usb girişlerindeki lehimler kopmuş olabiliyor. Bir yazıcı tamircisinden destek almanızda fayda var.
Printerda kağıt sıkışması ve kağıt almama gibi durumların elektronik sebepleri kadar, mekanik nedenleri de vardır.
Yazıcının kağıt tepsisinin üzerinde , kaucuk malzemeden üretilmiş ve inip kalkan bir parça vardır. Kağıt pateni diye adlandırılan bu parça , zamanla , tıpkı araba lastiklerinin kabaklaşması ve zeminde tutunamaması gibi , kabaklaşır ve incelir. Bu nedenle kağıdı alırken patinaj çeker. Bu parçanın değişmesi genelde sorunu çözecektir.
Youtube de yazıcı modelinizi yazıp , "yazıcı kağıt pateni değişimi" diye de ekleyerek videolar izleyebilirsiniz.
Eğer kağıt pateni kağıdı alıp itiyor , ve kağıt , yazıcının fuser(fırın) denen arka bölgesinde sıkışıyorsa , yazıcı transfer roller denen parçada sıkıntı var demektir ki mutlaka profesyonel bir tamirciden destek almanız gerekir. Bu parçayı değiştirmek bilgi , beceri ister ve tehlikelidir.
Yazıcılarda bazen , kağıdın akordiyon gibi dalgalı dalgalı , katlanarak çıkması gibi sorunlar olabiliyor. Transfer roller denen parçanın arızası nedeni ile bu oluyor genelde .
Yazıcılarda transfer roller denen bu parçanın değişimi ile , bu sorunun çoğunlukla çözüme ulaştığına şahit olduk. Profesyonel bir tamir bakım merkezinde ve çıkma parçalarla değil ,sıfır yazıcı tamir parçaları ile yapılmalı ve belli bir süre garanti verilmelidir.
Bazı yazıcılarda kağıt alma pateninin bağlı olduğu sensör arızalanır. Kağıt olsa dahi kağıt yok uyarısı alırınız veya kağıt alma pateni takılı kalır. Arka arkaya kağıt almaya çalışır ve bu da kağıt sıkışmasına neden olur.
Böyle durumlarda kağıt alma pateninin bağlı olduğu sensör değiştirilmelidir Garanti süreniz devam ediyorsa, üretici firma ile irtibat kurabilirsiniz.
Eğer garanti süreniz bitmişse ya da garantiyi ortadan kaldıran bir durum yaşanmışsa, profesyonel yerel bir yazıcı tamircisinden destek alarak sorunu aşmayı deneyebilirsiniz.
Yazıcı kağıt tepsisinden kağıt almıyor ya da kağıt yok hatası veriyor .
Oldukça sinir bozucu bir durum ve bu sorunu , profesyonel destek almadan çözmek çoğunlukla mümkün değil. Ben kendim yaparım , ne olacak ki iki üç parça değiştirmekte ne var ???? diyerek , güzelim yazıcıları kullanılmaz hale getiren çok insan tanıdık.
Bu açıdan bakınca, çok abartmadan yani işin hakkı kadar fiyat veren profesyonel esnafın yanında olmayı vurguluyoruz.
Kaliteli muadil toner alarak ve profesyonel toner dolumu yaptırarak , tonerdan kaynaklı yazıcı arızalarını ve kağıt alma sıkıntılarını minimuma indirebilirsiniz.
Toner kasaları , tam olarak yazıcıya uygun değilse , toner kapaklarından kaynaklanan kağıt sıkışması yaşanabilmektedir. Böyle bir durumu anlamak için , yedek bir toner bulup (başka marka) o tonerle deneme yapmanızı öneririz.
Eğer kartuş ya da toneri değiştirdiğinizde kağıt alma sorunu kalkıyor ya da kağıt sıkışması sorunu ortadan kalkıyorsa, basit bir çözümle sorun aşıldı demektir.
Yazıcıya daha önceden kağıt sıkışmış ve kağıdın bir parçası yazıcı içinde kalmış olabilir.Gözle görülen ve elle alınabilecek bir yerde değilse şayet , bir yazıcı tamir merkezini arayıp yazıcınızı götürerek teslim edebilir ; yazıcı içindeki kağıdın çıkarılmasını ücreti karşılığı talep edebilirsiniz.
Yazıcıda kağıt sıkışma hatası önemli bir sorundur. Makinede kağıt sıkışmış hatası anakartın bozulmasından da kaynaklı olabilir.
Genelde bu tip durumlarda , yazıcı kapakları çıkarılır , yazıcı , uygun vidalar sökülerek dağıtılır ve kağıt vb parça çıkarıldıktan sonra tekrar toparlanır.
İzmir Yazıcı tamir atölyemiz randevulu çalışmaktadır. Eğer yazıcınızı tamir ettirmek isterseniz randevu alarak yazıcınızdaki soruna dair işlem yaptırabilirsiniz.
Son olarak şunu söyleyeyim. A4 kağıdı koyduğunuz yer var ya , aşağıdaki gibi çekmecesiz hazne de olabilir , kağıt çekmecesi de olabilir ; işte orada kağıdı tutan seperatörleri tam kağıda a4 se a4 , a5 ise a5 vb ayarlayın. Boşluk kalmasın.
Boşluk kalırsa , yazıcı kağıdı çekerken kağıdın dengesi kayıyor ve düz değil yamuk gidiyor. Öyle olunca da kağıt sıkışıyor tabi.