Yazıcıdan çıktı alıyorum ve koyu çıkması gereken baskı silik çıkıyor , toneri yeni doldurttum ama hala silik basıyor neden ?
Sevgili okuyucu,
Burada anlattıklarımı bir görsel olarak özetle deseler , en güzel örnek aşağıdaki "bizden önce - bizden sonra" görseli olurdu sanırım.
[Yazıcı sahibinin yazıcıyı ilk getirdiği hal ile , ben gereken tamir bakımı yaptıktan sonraki halini görünce verdiği tepkiyi unutamıyorum :
-bu benim yazıcım mı? ]
Not : Aşağıdaki inceleme yazımızda "printerım neden silik çıktı veriyor" sorusuna üç ana başlıkta çözüm bulmaya çalışacağız. Dilerim bu yazı sorularınıza tatmin edici yanıtlar verecektir.
yazımızın sonunda önemli bir duyurumuz var, çok işinize yarayacaktır..
[soldaki gibi geldi , sağdaki gibi gitti..]
İZMİR'DEYSENİZ ARAYIN GÖRÜŞELİM.
Bazı çipli modellerde , toner çipi doluluk oranı %10 ve altına düştüğünde tasarruf moduna geçipdaha silik basma durumları ortaya çıkabilir.
Yazıcınızın toner doluluk oranını daima %100 gösteren yazıcı reset yazılım ile ilgili bilgi edinmek , tonerin silik basmasına neden olabilecek iki ana unsuru öğrenmek için aşağıdaki videoyu izlemenizi önemle rica ederiz.
Yukarıdaki videoyu zaman ayırıp izlemeniz , lazer yazıcı , toner , toner çipi ve parçaları gibi konularda fikir sahibi olmanıza katkı sağlayacaktır.
Gelelim yazının ana temasına :
Lazer yazıcılarda
toner drum ünitesinin değişimi ,
çıktı baskı koyuluğunu üç beş ton olumlu etkileyebilir .
Tonerlerde ya da ünitelerde gördüğünüz yeşil tamburlar , drum olarak adlandırılırlar. Bunlar , toner üzerindeki drumlardır ; hp 285A , Canon crg 737 gibi tonerlerde bu parça toner üzerindedir .
Değişimleri kolaydır ve yüksek bedeller özemezsiniz. Bu vb tonerlerde her iki dolumda bir değişimleri , baskı kalitesi açısından çok olumlu yansır.
Bakın aşağıda örnek bir toner var , üzerindeki yeşil silindiri gördünüz mü ? işte ona opc drum deniyor.
--> 2022 yılında alınması önerilebilen lazer yazıcı modelleri için
Bir de lexmark , brother , kyocera ve oki gibi lazer / led yazıcılarda , drumlar tonerlerden bağımsız birer ünite olarak vardır. Aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz.
Tonerden bağımsız olan drum üniteleri çok daha uzun ömürlüdür fakat değişimleri ustalık ister ; ve biz değişimden ziyade , muadil bir drum ünitesi satın alınarak yenilenmesini öneririz.
Drum ve Drum Ünitesi değişimi , daha koyu baskılar alabilmeniz adına ilk önereceğimiz çözümdü ;
şimdi ikinci ve önemli parçaya geçelim.
Lazer yazıcıların tonerlerinde manyetik merdane adlı parça bulunur ; manyetik merdane tozu hazneden alan , drum üzerine bir bıçak yardımı ile aktaran önemli bir parçadır .
Tıpkı drum ünitelerinde olduğu gibi , oki , kyocera , brother gibi yazıcıların çoğu modelinde , manyetik mardane de tonerden ayrıdır ve drum ünitesi yada yazıcı içinde monte haldedir.
Bu nedenle , manyetik merdanesi ve drum parçası tonerle tümleşik yazıcıları daha çok öneririz .
Hem değişimleri daha kolaydır ; hem de bu parçalar daha ucuzdur. Yapılan işlem kısa ve çok daha etkili sonuç verir.
Toner manyetik merdane , toner içindeki demir partiküllerini elektromanyetik bir sistemle çeker , böylece toner tozu da merdaneye bulanır , gene elektriksel bir sistemle drum üzerine oradan da kağıda geçer. Bu sistemde mıknatıslanma özelliği azaldıkça yani merdane bu özelliğini kaybettikçe , toz daha az sıvanacak böylece silik baskı ortaya çıkacaktır.
Gene hp 285a , 283a , canon crg 725 , crg 719 h vb tonerlerde , manyetik merdane değişimi kolay ve ucuzdur.
Manyetik Merdane değişimi , baskı kalitesine çok çok olumlu yansır.
Ama Lexmark , Oki , Brother vb yazıcılarda , merdane tümleşik sayılacağından , hem değişim kolay değildir zaten değiştirmektense yeni bir muadil drum manyetik ünite almak daha mantıklıdır.
Tonerli yazıcıların silik basmalarında bizce en önemli ve üçüncü madde , hatalı ve uygun olmayan toner tozu kullanımıdır . Hatalı toner tozu silik basmaya neden olur , toner bıçağında tortu yapar , kazınması gerekir.
Sırf ucuz olsun diye , toz içeriği yani hammaddesi ucuza maledilen toner tozları konulması , baskı kalitesini de olumsuz etkiler.Bunu şöyle tanımlayabiliriz , bir inşaatı yaparken en kaliteli betonu kullanmak gibidir. C30 da vardır , C10 da..
Kilosu 10 birim olan da toz vardır , kilosu 3 birim olan da.. Biz daima baskı koyuluğu çok iyi , atık toner tozu yüzdesi çok düşük olan tozu satın alırız. Üçe beşe bakmayız çünkü baskı koyuluğu müşterimizi tatmin etmiyorsa , biliriz ki o müşteri bir daha bizi tercih etmez.
Biz ise daima uzun vadeli planlar yapar ve uzun vadeli çalışma hedefleriz. Bu da ancak uygun fiyatla sunulan yüksek kalite ile olur.
Yanlış toner tozu ve ucuz diye hatalı muadil toner kullanmak , yazıcı baskı koyuluğunu çok fazla olumsuz etkiler , ve ayrıca oki yazıcıların toner bıçaklarında tortu yaparak , toner tozunun drum a geçmesine engel olur.
Toner bıçağı uzman eller tarafından kazınarak düzeltilmez ise , çıktılar nerdeyse okunmaz hale gelir.
Bakın aşağıda bizzat düzelttiğim bir oki mb451 drum ünitesi var. Bu ünitedeki toner bıçağı kazınmazsa , istediğiniz kadar toner değiştirin fayda etmez.
Bir çok alt sebep ekleyebilir , uzun uzun açıklayabiliriz ; ama amaç kafanızı karıştırmak değil .
Özet ve aslında net bir ifade ile şunu belirtmek istiyoruz :
Müşterilerimiz , yakınlarında kartuş toner dolumu ve muadil toner arayan dostlarına bizi rahatlıkla tavsiye ediyorlar.
ÖNEMLİ DUYURU :
Esnaf işi yenileme tonerler satıyoruz. Kaliteli , tam dolu , en önemlisi "test edilmiş" lazer yazıcı tonerleri ve inanamayacağınız fiyatlarla hizmetinizde.
Baskı koyuluğu sıkıntınız toner kaynaklı ise , bizden toner alarak bu sorunu çözebilirsiniz. Yenileme tonerlerimiz muadil tonerlerden bile ucuzdur.
Sizi de bekleriz.
24/06/2022
Yazıcı neden silik basar , kartuş toner neden silik çıkartır